Изпълнителният съвет на Продължаваме промяната представя политическите и икономическите си виждания

...
Изпълнителният съвет на Продължаваме промяната представя политическите и икономическите си виждания
Коментари Харесай

Петков: У нас има политически и икономически кръгове, пряко защитаващи руските интереси

Изпълнителният съвет на " Продължаваме промяната "  представя политическите и икономическите си визии за протичащото се през днешния ден. Това разгласи министър председателят Кирил Петков на конференция.

„ Политическа партия е политическа партия, която ще отбраната напълно българския интерес – самостоятелна, свободна и просперираща България. За страдание, в близкото и по-далечно минало, Русия е третирала страната ни като пета колония. У нас има доста политически и стопански кръгове, които директно пазят нейните ползи ”, добави министър-председателят.

По думите му през последните 3 месеца гръцката връзка е била по-активно строена, в сравнение с през последната година  и половина, написа nova.bg.

„ Това е едностранен акт, с който е нарушен договорът сред „ Булгаргаз ” и „ Газпром ”. Ние направихме заплащане, само че все пак газът беше спрян. Това значи, че имаме една страна, която е неточна. Това не ни учудва. Очаквахме тези проблеми и започнахме подготовката още през февруари. Незнайно за какво диверсификацията на България се свързваше с така наречен гръцка връзка. Без нея ще можем да доставяме към 20 милиарда куб. м. – най-вече от Турция. Потреблението на страната ни е 3-3,5 милиарда куб. м. Така че да се споделя, че нямаме други възможности, е смешно. Проблем с физическите доставки на газ няма, проблем със съществуващите трасета няма ”. Това сподели вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

Той изясни и за какво Николай Павлов беше отхвърлен от поста си в „ Булгаргаз ”.

„ Булгаргаз ” има контракт за доставка на 1 милиарда куб. м азерски газ на година, и то на по-ниска цена. През септември предходната година Павлов подписва анекс, с който се отхвърля от тези доставки. Щетата от това е сред 500 000 и 1 млн. лева дневно. Министерство на вътрешните работи събра данни против Павлов и те бяха изпратени на Прокуратурата. До момента тя не е направила нищо по въпроса ", сподели още вицепремиерът.

„ Работим по общоевропейско решение, тъй че цената да стане по-ниска от тази, на която купувахме от „ Газпром ”. Към момента сме говорили с Гърция и Италия за общи доставки. Утре имаме срещи в Брюксел, с цел да ускорим работата по тези общи покупки. Това, което виждаме сега, е невиждана икономическа експанзия против България ”, безапелационен е Василев.

По думите му съветският дипломат у нас - Елеонора Митрофанова, си е разрешила изявления, които не са в сходство с поста й.

" Политиката да седим и да се преструваме, че няма агресор, не работи. Ние не търси спор, нито война. Но когато тя пристигна на нашия предел, ще я посрещнем и ще отблъснем агресора. И това би трябвало да е ясно на всеки агресор, без значение кой е той. Мачът, в който някой се пробва да ни насилва, да ни изнудва и да ни споделя какво да вършим, завърши. И в този спор България ще помогне на страната, която се бори против агресор ", разгласи финансовият ни инистър и акцентира, че България не е няма да бъде подвластен придатък.

Според него позицията на президента Румен Радев за това, че ще въоръжаваме Украйна, е позорна. Ще помогнем на Украйна да победи, тъй като алтернативата е доста страни да станат васални добавки. Смятам, че Украйна ще победи и ние би трябвало да й помогнем по всевъзможен метод.

 Снимка: Стоп кадър

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР